Урок 3

Урок 3.1

Дисковод потрібен для прочитання інформації з дискети і запису  на  неї.  Дані  на  дискеті  зберігаються  при  вимкненні комп'ютера, тому  важливу  інформацію  треба  зберігати  на  дискеті.

   Є два основних типи дисків: гнучкі (дискети) і жорсткі. Гнучкі диски дозволяють перенести документи і  програми  з одного  комп'ютера  на  інший,   зберігати   інформацію,  що не  використовується постійно на комп'ютері, робити архівні копії,  інформації, що міститься на жорсткому диску.
Читати далі Урок3.1.doc (104960)

Урок 3.2

   Програмне забезпечення — сукупність усіх програм, створених для розв'язування задач на комп'ютері. Під програмою розуміють опис, що сприймається ЕОМ і достатнє для рішення на ній певної задачі. Для складання програм використовують штучні мови, звані мовами програмування. ЕОМ, як правило, безпосередньо сприймає і виконує програми, написані тільки на одному з мов програмування, який при цьому є машинною мовою даною ЕОМ. Под ПО у вузькому значенні розуміється просто сукупність програм. У широкому значенні в ПО ( нарівні з програмами ) включають різні мови, процедури, правила і документацію, необхідні для використання і експлуатації програмних продуктів.

Читати далі Урок3.2.doc (136192)

Урок 3.3

Якщо розглянути механізм роботи будь-якої програми, то легко з'ясувати, що у всіх програмах є необхідність спілкування з зовнішніми пристроями та координуванні роботи окремих частин апаратної складової. Наприклад, під час роботи довідкової системи треба ввести з клавіатури ім'я та прізвище абонента, дані про якого необхідно відшукати, далі програма відшукує ці дані у файлах на диску, а потім друкує їх на принтері, при цьому весь час на моніторі відображається стан роботи програми, або видаються повідомлення про невдалий пошук. 

 

Оголошення!

 

 

До уваги батьків майбутніх першокласників !

 

Розпочинається приймання заяв на зарахування

 школярів у 1 клас з 15.03.2023 до 31.05.2023р.

 

 

З повагою адміністрація ліцею

images (300×168)

 

Роботи здобувачів освіти нашого ліцею будуть представлені на музичному фестивалі в м. Кастел Ранієро біля Фаенци (Італія). Вилучені кошти із благодійного заходу підуть на закупівлю та комплектацію гуманітарних грузів в «гарячі» точки України.

 

Великоглібовицький ліцей імені Юліана Головінського Бібрської міської ради Львівського району Львівської області

Україна, Львівська область, Львівський район, село Великі Глібовичі, вулиця Шкільна 1 oksana.kobrun@gmail.com